Landslag

Norge-Danmark 3-1(21-25,15-25,25-23,25-15-25) Norsk seier i Baku!

Endelig ble det Norsk seier i VM kvallik i Baku. Norge møtte Danmark som er rangert som nr 29 på den europeiske volleyball rankingen og med Norges 36. plass kunne dette bli en vanskelig oppgave. Lagene har møtt hverandre i oppkjøringen til kvalifiseringsrunden og da har de vunnet og tapt hver sin kamp 3-0.

Danmark kom best i gang og hadde god kontroll over første sett. De Norske jentene slet med å få angrepene til å sitte og Danmark plukket det meste i forsvar. Utover i settet kom Norge mer tilbake, men greide aldri å hente igjen den Danske ledelse.

2. sett er det total Norsk dominans. Norge både server godt og finner hverandre i angrep og vinner solid 25-15. 3. settet blir noe merkelig. Her starter Norge greit, men så overtar Danmark og ser ut til å ha kampen i sin hule hånd. På slutten av settet leder Danskene 23-18 og det meste ser ut til å være avgjort. Så vil de Norske jentene det annerledes. Danmark tror nok de har vunnet settet og Norge server godt. Danmark begynner å gjøre feil og angrep går ut og rett i nettet. På stilingen 23-23 får Ragni inn en god smash og på vår matchball greier ikke Danmark å dempe ballen i mottak og Ragni blokker returen i gulvet.

I 4. sett har nok de Danske jentene mistet motet det blir mange feil og Norge avgjør det meste i sin favør. Kampens store spiller Julie Mikalsen med 17 poeng tett fulgt av Ragni Steen Knudsen som tar 15. Julie ble kåret til årets spiller i Danmark denne sesongen og de Danske landslagstrener er Julies trenere i Danmark, noe som gjorde at de kjente henne godt. Det ble en svært god dag for Norge og vi gleder oss stort over seier.

I morgen spiller Norge sin siste kamp i kvalifiseringsrunden og møter da Israel. Israel slo Danmark 3-0 tidligere i turneringen og blir nok ingen enkel motstander. Dette kan bli en spennende kamp som går kl. 13. Norsk tid. Følge oss på ØKSILs facebookside.

Calanus oil anbefales av ØKSIL - klikk her for å få ett ekstra godt tilbud

Følg oss på sosiale medier!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift