NM U17

Gullguttan tok Bronse! ØKSIL- Viking 2-0(25-14,27-25)

Det var spente gutter som gjorde seg klar til bronsefinale i NM U17. ØKSIL skulle møte Viking og etter det vi kjenner til har ØKSIL aldri tidligere vunnet mot Viking. Vi visste at dette kom til å bli en vanskelig oppgave og vi brukte mye tid på den mentale forberedelsen. Denne kampen skulle vinnes gjennom å fokusere på arbeidsoppgaver og det var viktig å holde spenningsnivået på riktig nivå.

Vi kan vel si det slik at ØKSIL kom best i gang. Simon Steen Evensen tok regien og avgjorde nesten hele første settet. 10 kanonserver ble servert og Viking ble kraftig rystet. Vi må også nevne at Casper Jørgensene og Gabriel Bjørkås fulgte godt opp med å stenge angrepsforsøkene slik at Simon kunne fortsette sin imponerende serverekke. Viking vant tilbake ballen, men var nok noe stresset og dermed økte feilprosenten hos Bergenserne. ØKSIL vinner solid 25-14.

I 2. settet visste vi at Viking ville komme sterkt tilbake. Guttene fikk beskjed om at det er nå kampen starter og det er nå vi må kjempe. Lagene fulgte hverandre men ØKSIL var to poeng foran det meste av settet. Viking leverte gode server og har også solide angripere som vi ikke greide å stoppe. Samtidig jobbet våre gutter konsentrert og holdt fokus på en ballveksling om gangen. Angrepene var godt fordelt og vi kunne angripe fra alle posisjoner. Thomas Steen Evensen leverte igjen en solid kamp med gode prestasjoner i alle faser av spillet og fikk satt noen solide angrep. Vårt blokkarbeid satt endelig slik vi ønsker og Viking fikk ingen lett jobb med å komme gjennom. Til slutt var det vår nykommer Lars Einar Høgås som skulle serve match ball. Lars Einar er iskald i vanskelige situasjoner og servet godt. Casper Jørgensen fikk æren av å ta matchballen med en velplassert og solid blokk og endelig kunne ØKSIL guttene slippe jubelen løs.

Dagens bronsemedalje er den første medaljen i U17 gutteklassen på 18 år. Dette har ikke vært noen enkel reise for guttene, de har jobbet hardt med teknikk og taktikk men den største jobben har vært på det mentale planet. Jeg er stolt over guttene og hvordan de spiller for hverandre og måten de viser idrettsglede på. En raus og ekte glede over sine medspilleres gode prestasjoner er rørende for en trener å være en del av. Guttene på benken leverte og tidenes innsats og bakket alltid sine lagkamerater på banene og det gir energi når kampen bølger.

En strålende helg med gutan er over og jeg vil rette en stor takk til dere alle for at jeg kan være en del av dette. Takk også til foreldre og støttespillere hjemme og i hallen - takk til våre sponsorer som gjør dette mulig. En ydmyk takk - i dag er livet herlig.

Calanus oil anbefales av ØKSIL - klikk her for å få ett ekstra godt tilbud

Følg oss på sosiale medier!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift