NMU15

NM Bronse til ØKSIL jenter U15

Vi kvalifiserte oss til NM gjennom å vinne NNM på Sortland tidligere i vinter, og siden da har vi forsøkt å forberede oss så godt som mulig med fokus på lagbygging, riktig døgnrytme og selvsagt masse trening. Vi har kjørt ekstra treninger i helger og vi har også hatt treningskamper, både mot Jenter U-17 og Gutter U-15.

Når vi reiste til Bergen følte vi at vi var godt forberedt, alle jentene var friske og raske og stemninga var god. I Bergen møtte vi Kristine, som hadde vært 2 uker på Madagaskar og hadde kommet til Norge dagen før. Kristine var heldigvis frisk og rask, og virket full av overskudd!!

Vi fikk ei treningsøkt i gym-salen på Mjølkeråen Skole på torsdag ettermiddag, greit med ei økt med ball for å finpusse på de siste detaljene før mesterskapet.

Vi havna i pulje med Sortland og Volda, vi vant begge kampene klart og som puljevinnere gikk vi direkte til 1/8-delsfinalen. Alle spillerne var på banen i begge puljekampene og alle gjorde sine saker bra.

I 1/8-delsfinalen møtte vi Haugesund, et lag vi ikke har møtt før. Vi fortsatte det gode spillet fra puljekampene med servepress og gode mottak, denne kampen vant vi greit 2-0 med settsiffer 25-18 og 25-6.

I 1/4-finalen møtte vi Oslo Volley, et lag vi kjenner litt til. Vi regnet med litt mer motstand i denne kampen, men jentene tok kommandoen fra start og med høyt servepress og solide angrep vant vi denne kampen også med komfortable settsiffer; 25-12 og 25-9. Alle 12 spillerne var på banen i denne kampen også, og alle leverte gode prestasjoner.

Så var det klart for semifinale. Vi skulle møte Koll, et lag vi visste var solid i alle faser av spillet. Kampen starta bra og hang godt med opp til 8-10 poeng. Da fikk vi flere servefeil samtidig som Koll plukket stort sett alle dipper og

angrep fra oss, og vi havna fort 5 poeng bak. Denne ledelsen klarte vi imidlertid å hente inn med solide kantangrep og godt forsvarsspill, og snart var stillinga 22-22. Vi tok ytterligere et par poeng men til tross for 3 settballer klarte vi å tape settet 28-26. Lufta gikk litt ut av oss, og feilservene fortsatte i andre sett; vi tapte dette settet 19-25.

Til tross for tapet spilte vi en god kamp. Vi møtte et meget godt lag fra Koll med stort sett bare sisteårs-spillere. Vi leverte meget god volleyball i perioder i kampen, og trenerne poengterte at de var fornøyd med spillet selv om det ble tap.

Bronsefinalen gikk på søndag 11:30 mot Blindheim. Jentene hadde rista av seg skuffelsen fra semifinaletapet, og var heltent på seier. Vi tok kommandoen fra første ball, og selv om Blindheim hadde gode server og solide angrep var det ingen tvil om hvem som var best! Settsifrene ble 25-18 og 25-17 og Tredjeplassen var sikra! Vi fikk vist fram både solide angrep og spektakulært forsvarsarbeid til stor begeistring for en fullsatt tribune.

Vi hadde en helt fantastisk heia-gjeng på dette mesterskapet. et 50-talls personer ropte og heia, vifta med flagg og jubla, det var et lydnivå som bare Øksil kan stille opp med! For oss på benken var det fantastisk flott å ha denne støtta fra tribunen, det hjalp nok laget til å yte det lille ekstra. Tusen takk!!

En stor takk også til foreldregruppa som holdt styr på absolutt alt av praktiske ting både under kampene og ellers. Vi hadde ikke klart dette uten deres bidrag!

Vi vil også takk Kristin Henden som tok turen fra Odda for å være Fysioterapeut for jentene. Hun har mye mesterskapserfaring fra tidligere NM og var til stor nytte for jentene.

Til slutt en stor gratulasjon til Ane og Helma som ble tatt ut All Star Team, det var så fortjent etter jevn og god innsats gjennom hele mesterskapet.

Hilsen Geir og Knut

Calanus oil anbefales av ØKSIL - klikk her for å få ett ekstra godt tilbud

Følg oss på sosiale medier!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift